WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ

Doceniam każdą chwilę, którą mogę spędzić na mojej ukochanej działce. Cisza, śpiew ptaków i zieleń. Posiadanie działki wymaga poświęceń jest to ciężka praca, ale uwielbiam to robić, uwielbiam to robić ponieważ wiem, że dzięki temu mogę korzystać z ekologicznych warzyw i owoców. W tym roku wiśnia bardzo obrodziła i dlatego wykorzystuję wolny czas i tworzę proste przepisy z wykorzystaniem właśnie wiśni. Tym razem postawiłam na bardzo prosty i szybki przepis. Zrobiłam wiśnie pod bezglutenową owsianą kruszonką. Zapiekane wiśnie polecam podać z gałką waniliowych lodów- istne cudo 🙂
WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ
Składniki:
- 400 g wiśni
- 60 g cukru trzcinowego
- 120 g płatków owsianych
- 30 g zmielonych płatków migdałowych
- 15 łyżek płynnego oleju kokosowego
Przygotowanie:
- Piekarnik nastawiam do 180 stopni C.
- Wiśnie dryluję, przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję cukrem i mieszam.
- Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję płatki owsiane,zmielone płatki migdałowe, wlewam olej kokosowy. Całość ugniatam palcami do uzyskania konsystencji “mokrego piasku”
- Kruszonką posypuję wiśnie. Naczynie wkładam do piekarnika na około 35 minut.
2 thoughts on “WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ”
You must be logged in to post a comment.
Bardzo dawno nie jadłam żadnych owsianek czy innych dań z płatkami. Na to bym się z apetytem skusiła 🙂
Same dobroci u Ciebie samo zdrowie 🙂