JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM ŁOSOSIEM


Przepis na faszerowane jajka wędzonym łososiem z dodatkiem serka śmietankowego, koperku oraz jogurtu naturalnego, całość posypana obficie koperkiem. 

Składniki:
  • 4 jajka 
  • 1 łyżka serka śmietankowego
  • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 pęczka koperku 
  • 40 g wędzonego łososia 
  • 2 żółtka ( z ugotowanych jajek) 
  • pieprz 
Przygotowanie:
  1. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupki.
  2. Jajka dzielę na połówki, układam na talerzu, wyjmuję dwa żółtka,
  3. Przygotowuję sos: Łososia drobno siekam wrzucam do miseczki, dodaję jogurt naturalny, serek śmietankowy, posiekany koperek żółtka, doprawiam pieprzem, całość rozgniatam widelcem.
  4. Sosem faszeruję jajka, posypuję posiekanym koperkiem. 


9 komentarzy:

  1. Na pewno są pyszne, zrobię takie na święta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często robimy jajka faszerowane łososiem, ale nigdy nie dodawaliśmy do nich koperku. Wydaje się być bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zamiast koperku można użyć szczypiorku :)

      Usuń
  3. podoba mi się takie połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, uwielbiam takie połączenia, przepis na pewno przyda się na Wielkanoc :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze uwielbiałam faszerowane jajka, Twoja propozycja bardzo mi się podoba:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię sobie takie także z awokado i szczerze polecam nawet w lunchbox do pracy!:) gwarantuję, że prawidłowo ułożone wcale się nie rozwalą, a i wszyscy wkoło będą nam zazdrościli pysznego i pożywnego śniadania!:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę na moim blogu i każde miłe słowo!

Copyright © 2014 Kukułeczki , Blogger