ZIELONE SZPARAGI DUSZONE NA MAŚLE

Sezon na szparagi wciąż trwa, dlatego polecam Wam przygotować szparagi w prostej i szybkiej wersji, polane masłem i skropione sokiem z cytryny smakują wyśmienicie.
Składniki:
- Pęczek zielonych szparagów
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Szparagi myję, odcinam końcówki.
- Na patelni roztapiam masło, wrzucam szparagi i chwilę podsmażam. Następnie przykrywam pokrywką i duszę, aż będą miękkie, pod koniec dodaję sól oraz sok z cytryn.
7 thoughts on “ZIELONE SZPARAGI DUSZONE NA MAŚLE”
You must be logged in to post a comment.
Takich prostych jeszcze nie jadłam. Muszę spróbować!
W takim razie polecam 🙂 szybko, prosto i pysznie 🙂 pozdrawiam ciepło
szparagi pychota:)
To lubię! Prosto i smacznie 🙂 Dzięki za fajny przepis!
Sok z cytryny to idealne dopełnienie smaku szparagów. Takie proste rozwiązania są czasem najlepsze 🙂
Ale one apetyczne <3