PYSZNIE I ZDROWO

ZIELONE SZPARAGI DUSZONE NA MAŚLE

ZIELONE SZPARAGI DUSZONE NA MAŚLE

Sezon na szparagi wciąż trwa, dlatego polecam Wam przygotować szparagi w prostej i szybkiej wersji, polane masłem i skropione sokiem z cytryny smakują wyśmienicie.

Składniki:

  • Pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Szparagi myję, odcinam końcówki.
  2. Na patelni roztapiam masło, wrzucam szparagi i chwilę podsmażam. Następnie przykrywam pokrywką i duszę, aż będą miękkie, pod koniec dodaję sól oraz sok z cytryn.

 

 

zielone szparagi duszone na maśle



7 thoughts on “ZIELONE SZPARAGI DUSZONE NA MAŚLE”