PYSZNIE I ZDROWO

ZAPIEKANE JABŁKA POD KRUSZONKĄ

ZAPIEKANE JABŁKA POD KRUSZONKĄ

Smaki jesieni, czyli pachnące jabłka prosto z sadu. Jabłka pod kruszonką to idealny pomysł na pyszne śniadanie lub szybki deser. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Owoce pokroiłam w kostkę, obsypałam kruszonką wstawiłam do piekarnika na około 40 minut.

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • sok z połówki cytryny
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g zimnego masła
  • 1 łyżeczka cynamonu

Składniki:

  1. Jabłka kroję w drobną kostkę, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję 1 łyżką cukru. Przekładam do naczynia żaroodpornego.
  2. Do miski wsypuję mąkę, cynamon, cukier, dodaję masło. Składniki łączę dłońmi do momentu uzyskania kruszonki, możesz użyć robota kuchennego.
  3. Jabłka posypuję kruszonką i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30-40 minut.
jabłka pod kruszonką 768x1024 - ZAPIEKANE JABŁKA POD KRUSZONKĄ

ZAPIEKANE JABŁKA POD KRUSZONKĄ KROK PO KROKU

error