SMOOTHIE BOWL Z RUKOLĄ

Smoothie bowl to nic innego jak gęsty koktajl na bazie ulubionego mleka. Miska smoothie to doskonały pomysł na pyszne pełnowartościowe śniadanie, które bardzo szybko przygotujesz. Do smoothie możesz dodać ulubione sezonowe owoce i orzechy. Moje smoothie bowl przygotowałam na bazie mleka sojowego z rukolą, tofu, daktylami oraz bananem.
SMOOTHIE BOWL Z RUKOLĄ
Składniki:
- 250 ml mleka sojowego
- 1/2 zwykłego tofu
- 8 daktyli wcześniej namoczonych w gorącej wodzie ( około 10 minut)
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2 garście rukoli
- Dodatkowo: orzechy pekan, kokos, banan
Przygotowanie:
- Do pojemnika blendera wsypuję: tofu,daktyle,banana, mleko sojowe oraz rukolę i miksuję na gładki koktajl.
- Smoothie przelewam do miseczek. Na wierzch układam pokrojonego banana,orzechy pekan i wiórka kokosowe.
2 thoughts on “SMOOTHIE BOWL Z RUKOLĄ”
You must be logged in to post a comment.
Ze szpinakiem jadłam już nie raz, ale z rukolą jeszcze nie próbowałam 😀
To zdecydowanie dla mnie!
Musi być pyszne