7 maja 2018
RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ

Gdybyś zapytał mnie o ulubioną porę roku bez zastanowienia odpowiedziałabym, że jest nią pachnąca zielona budząca się do życia Wiosna. Wiosnę uwielbiam za dary jakie nam daje, za owoce, zielone drzewa, za dłuższy dzień. Celebrując wiosenne majowe poranki postanowiłam przygotować przepyszne śniadanie z rabarbarem w roli głównej 🙂 Rabarbar pod bezglutenową kruszonką, lekko kwaśny, osłodzony cukrem trzcinowym po prostu Pyszny!
RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ
Składniki:
- 3 łodygi rabarbaru
- 100 g cukru trzcinowego
- 10 łyżek płynnego oleju kokosowego
- 30 g zmielonych płatków migdałowych
- 120 g bezglutenowych płatków owsianych
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzewam do 175 stopni C.
- Rabarbar kroję na mniejsze kawałki, które przekładam do naczynia żaroodpornego na wierzch wsypuję 2 łyżki cukru trzcinowego.
- Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję płatki owsiane, zmielone płatki migdałów oraz cukier. Całość ugniatam palcami do uzyskania konsystencji “mokrego piasku”
- Kruszonką posypuję rabarbar. Całość piekę przez około 30 minut.
You must be logged in to post a comment.