Racuchy - PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI

Racuszki smażone na masełku to pyszna propozycja nie tylko na śniadanie.

Składniki:

  • 130 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła ( do smażenia)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 duże jabłka
Przygotowanie:
  1. Mąkę przesiej z proszkiem i cukrem.
  2. Dodaj mleko, jajko i cynamon. Całość zmiksuj.
  3. Następnie zetrzyj na tarce jabłko  dodaj do ciasta i wymieszaj.
  4. Na roztopionym maśle smaż racuszki na złoty kolor.
  5. Smaż na małym ogniu kilka minut z każdej strony.
RacuchyzjabC582kami - PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI
RacuszkizjabC582kami - PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI