Łosoś smażony w czarnym sezamie w zasadzie robi się sam. Dzisiaj podany w pysznej marynacie z dodatkiem czarnego sezamu. Po prostu pycha!

Składniki:

  • filet z łososia
  • 2 łyżeczki czarnego sezamu
  • pieprz
  • szczypta soli himalajskiej
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
  1. Sos sojowy przelej do naczynia, dodaj sok z cytryny,oliwę, łyżeczkę miodu, pieprz, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
  2.  Łososia zamarynuj i odstaw na 5 minut
  3. Następnie obtocz łososia w czarnym sezamie  i smaż na małym ogniu po 3-4 minuty z każdej strony.
  4. Gotowego łososia przełóż na talerz.
ŁOSOŚ SMAŻONY W CZARNYM SEZAMIE