Krewetki to doskonała przystawka na imprezę lub szybką przekąskę.

Krewetki doskonale komponują się z czosnkiem, sokiem z cytryny oraz natką pietruszki , natkę możesz zastąpić bazylią.Tak przygotowane krewetki wspaniale komponują się  z sałatką lub z grzankami. Najlepiej, aby krewetki marynowały się przynajmniej dwie godziny przed smażeniem.

Składniki:

  •  20 surowych tygrysich krewetek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
 
Przygotowanie:
  1. Marynata: czosnek pokrój na cienkie plasterki, połącz z z pietruszką, sokiem z cytryny i oliwą.
  2. Krewetki polej marynatą i odstaw do lodówki na około 2 godziny.
  3. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 st i zapiekaj krewetki przez 6 minut.
  4. Podawaj z świeżą bagietką.