2015 04 1720.56.37 1024x651 - KREWETKI Z PIEKARNIKA

Pieczone krewetki to doskonała przystawka podczas domowej imprezy. Wystarczy wcześniej zamarynować krewetki, a następnie tylko włożyć na 10 minut do piekarnika krewetki podajemy od razu z chlebem lub bagietką.

Składniki:

  • 1 opakowanie tygrysich krewetek
  • pęczek pietruszki
  • 10 listków świeżej bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Przygotowuję marynatę: Do naczynia wkładam posiekaną pietruszkę oraz bazylię, dodaję rozgnieciony czosnek, sok z cytryny,oliwę oraz przyprawy.
  2. Do marynaty wkładam krewetki, przykrywam folią i odstawiam na 1-2 godziny do lodówki.
  3. Krewetki wkładam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 10 minut.