KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

Jak dobrze zimą jest wypić pyszny kompot z czerwonej porzeczki, a latem jak wspaniale pójść do piwnicy i orzeźwić się nim. Uwielbiam przygotowywać kompoty na zimę, najpierw zbierać, a później przebierać owoce, wrzucać i zalewać a na końcu zakręcać i czekać na odpowiednią chwilę by napić się pysznego kompotu.
Składniki:
- 1 kg czerwonej porzeczki
- cukier wedle uznania
- 0,5 l wody
Przygotowanie:
Przebrane, umyte owoce wsyp do słoika. ( do połowy słoika)
Zagotuj wodę z cukrem, a następnie gorącym syropem zalej porzeczki.
Słój zamknij i wstaw do pasteryzacji.około 20 minut.
4 thoughts on “KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ”
You must be logged in to post a comment.
Uwielbiam domowe kompoty ?
domowe najlepsze 🙂 Pozdrawiam Marzenko
Uwielbiam domowe kompoty ?
Uwielbiam kompot z czerwonej porzeczki, mniam 🙂