PYSZNIE I ZDROWO

KOKOSOWE KULECZKI OBTOCZONE W CZEKOLADZIE

KOKOSOWE KULECZKI OBTOCZONE W CZEKOLADZIE

Delikatne w smaku kokosowe kuleczki obtoczone w gorzkiej czekoladzie. Pralinki przygotowuje się błyskawicznie, są zdrowe, wegańskie. Kuleczki można przygotować w większej ilości, a później je zamrozić.

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 3-4 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • szczypta soli
  • 2 gorzkie czekolady- polewa

Przygotowanie:

  1. Wiórki wsypuję do miski, dodaję olej kokosowy, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe i szczyptę soli.
  2. Całość dokładnie mieszam. Z ciasta formuje kuleczki i wkładam na około 1 h do lodówki.
  3. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej.
  4. Kuleczki zanurzam w czekoladzie i pozostawiam chwilę do zastygnięcia. Kuleczki można zamrozić, lub przechowywać w lodówce.
czekoladowe pralinki 768x1024 - KOKOSOWE KULECZKI OBTOCZONE W CZEKOLADZIE
error