DOMOWE MUSLI

Pyszne chrupiące domowe musli, które możesz przygotować w 20 minut. Tak przygotowane musli dodaj do jogurtu, koktajlu lub po prostu zjedz jako przekąskę. Domowe musli jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Swoją domową granolę wzbogać o ulubione dodatki na przykład dodając pestki słonecznika, pestki dyni, suszone owoce takie jak banany, żurawinę, daktyle. Kombinacji jest wiele 🙂 Domowe musli zamknij szczelnie w pudełku i przetrzymuj do dwóch miesięcy, jednak jestem pewna, że zniknie one bardzo szybko 🙂 Jeśli szukasz inspiracji na domową granolę to zapraszam tutaj
Składniki:
- 150 płatków jęczmiennych
- 200 płatków owsianych
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka kakao
- 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku
- garść suszonej żurawiny
- garść pestek z dyni
- garść suszonych daktyli
Przygotowanie:
- Piekarnik nastawiam na 180 stopni C.
- Płatki jęczmienne i owsiane równomiernie rozsypuję na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia, wsadzam do piekarnika na 10-15 minut co jakiś czas mieszam.
- Uprażone płatki studzę, dodaję żurawinę, pokrojone na mniejsze kawałki daktyle, pestki z dyni, wiórka kokosowe, cynamon, oraz kakao. Dokładnie mieszam
- Musli przekładam do szczelnego pojemnika.
2 thoughts on “DOMOWE MUSLI”
You must be logged in to post a comment.
domowe jest najlepsze i można tworzyć różne warianty smakowe 🙂