PYSZNIE I ZDROWO

ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ

ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną bez mięsa, zdrowa sycąca. Kaszę jaglaną przed wrzuceniem do wywaru przelewam wrzątkiem w ten sposób pozbywam się gorzkiego posmaku.

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 por ( biała część)
  • 4 średnie ziemniaki
  • 2 liście laurowe
  • 2,5 łyżeczki soli himalajskiej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • świeżo zmielony pieprz
  • 90 g suchej kaszy jaglanej

Przygotowanie:

  1. Obrane i umyte warzywa kroję w kostkę. Wrzucam do garnka, zalewam 2 litrami zimnej wody. Dodaję liść laurowy, przyprawy i gotuję do miękkości warzyw na małym ogniu.
  2. Kaszę jaglaną przelewam wrzątkiem,wrzucam do zupy i gotuję przez 15 minut.
  3. Sprawdzam smak zupy i w razie potrzeby doprawiam. Zupę przelewam do miseczek, dekoruję natką pietruszki.

ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ 2 1024x768 - ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ

follow subscribe - ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ


1 thought on “ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *