PYSZNIE I ZDROWO

WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ

WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ

Doceniam każdą chwilę, którą mogę spędzić na mojej ukochanej działce. Cisza, śpiew ptaków i zieleń. Posiadanie działki wymaga poświęceń jest to ciężka praca, ale uwielbiam to robić, uwielbiam to robić ponieważ wiem, że dzięki temu mogę korzystać z ekologicznych warzyw i owoców. W tym roku wiśnia bardzo obrodziła i dlatego wykorzystuję wolny czas i tworzę proste przepisy z wykorzystaniem właśnie wiśni. Tym razem postawiłam na bardzo prosty i szybki przepis. Zrobiłam wiśnie pod bezglutenową owsianą kruszonką. Zapiekane wiśnie polecam podać z gałką waniliowych lodów- istne cudo 🙂

WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ

Składniki:

  • 400 g wiśni
  • 60 g cukru trzcinowego
  • 120 g płatków owsianych
  • 30 g zmielonych płatków migdałowych
  • 15 łyżek płynnego oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nastawiam do 180 stopni C.
  2. Wiśnie dryluję, przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję cukrem i mieszam.
  3.  Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję płatki owsiane,zmielone płatki migdałowe, wlewam olej kokosowy. Całość ugniatam palcami do uzyskania konsystencji „mokrego piasku”
  4. Kruszonką posypuję wiśnie. Naczynie wkładam do piekarnika na około 35 minut.

WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ 2 768x1024 - WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ

follow subscribe - WIŚNIE POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ