PYSZNIE I ZDROWO

WEGETARIAŃSKA TORTILLA SZYBKI PRZEPIS

WEGETARIAŃSKA TORTILLA SZYBKI PRZEPIS

Dzisiaj będzie bardzo szybko 🙂 Pyszna wegetariańska tortilla dla zabieganych. Do przygotowania mojej tortilli użyłam najprostszych składników, które najczęściej są w naszych kuchennych szafkach. Tortilla wychodzi pyszna, chrupiąca, a farsz ma lekko pikantny smak. Tortillę możesz łatwo smakować do pojemnika i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na piknik.

WEGETARIAŃSKA TORTILLA SZYBKI PRZEPIS

Składniki:

  • 100 g brązowego ryżu
  • 4 tortille pełnoziarniste
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 mała czerwona papryka
  • 250 g passaty klasycznej Jamar 
  • 1/2 ostrej papryczki w proszku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryczki w proszku
  • 10 listków bazylii
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie:

  1. Ryż gotuję według instrukcji na opakowaniu.
  2. Cebulę, paprykę kroję w kostkę.
  3. Rozgrzewam patelnię z olejemy dodaję posiekany czosnek, cebulę i chwilę smaż. Następnie dodaję pokrojoną paprykę. Całość smażę jeszcze 5 minut.
  4. Dodaję pozostałe składniki: fasolę, kukurydzę, passatę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszam i smażę jeszcze przez 15 minut na mały ogniu.
  5. Na suchą rozgrzaną patelnie układam placek tortilli i podgrzewam przez 10 sekund, dzięki temu jest bardziej elastyczny.
  6. Na środek tortilli nakładam farsz, zwijam. Tortillę przekładam na suchą patelnię i podsmażam przez 2 minuty.

Wpis powstał we współpracy z producentem JAMAR 

 

WEGETARIAŃSKA TORTILLA SZYBKI PRZEPIS 2 913x1024 - WEGETARIAŃSKA TORTILLA SZYBKI PRZEPIS

follow subscribe - WEGETARIAŃSKA TORTILLA SZYBKI PRZEPIS