PYSZNIE I ZDROWO

WEGAŃSKA TARTA NA ŚNIADANIE

WEGAŃSKA TARTA NA ŚNIADANIE

Uwielbiam kolorowe pyszne śniadania! Najbardziej lubię weekendowe śniadania 🙂 wtedy mogę dłużej eksperymentować w kuchni. Dzisiaj chciałam zaproponować Ci słodką wegańską tarte, która smakuje wyśmienicie! Jest zdrowa, pożywana.Do przygotowania tarty wykorzystałam płatki Lubella Corn flakes kakao i miód. Bo śniadanie nie musi być nudne 🙂

Składniki:

Spód:

Nadzienie:

  • 1 owoc kaki
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 60 ml soku jabłkowego
  • 2 płaskie łyżeczki agaru

Wierzch:

  • Maliny
  • kokos

Przygotowanie:

  1. Płatki Lubella Corn flakes kakao i miód rozkruszam na pyłek, łączę z masłem orzechowym, masłem kokosowym. Masą wykładam dno foremki. Wkładam do lodówki na 15 minut.
  2. Kaki, banana obieram, kroję na mniejsze kawałki, wrzucam do kielicha blendera. Dodaję syrop z agawy,sok jabłkowy,agar i miksuję na gładką masę. Przekładam do garnuszka i zagotowuję ciągle mieszając. Ostudzoną masę wykładam na spód i odstawiam do lodówki na wierzch tarty układam maliny i posypuję kokosem.

WEGAŃSKA TARTA NA ŚNIADANIE 2 768x1024 - WEGAŃSKA TARTA NA ŚNIADANIE

 

WEGAŃSKA TARTA NA ŚNIADANIE 3 768x1024 - WEGAŃSKA TARTA NA ŚNIADANIE

 

#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

follow subscribe - WEGAŃSKA TARTA NA ŚNIADANIE