PYSZNIE I ZDROWO

RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ

RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ

Gdybyś   zapytał mnie  o ulubioną porę roku bez zastanowienia odpowiedziałabym, że jest nią pachnąca zielona budząca się do życia Wiosna. Wiosnę uwielbiam za dary jakie nam daje, za owoce, zielone drzewa, za dłuższy dzień. Celebrując wiosenne majowe poranki postanowiłam przygotować przepyszne śniadanie z rabarbarem w roli głównej 🙂 Rabarbar pod bezglutenową kruszonką, lekko kwaśny, osłodzony cukrem trzcinowym po prostu Pyszny!

RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ

Składniki:

  • 3 łodygi rabarbaru
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 10 łyżek płynnego oleju kokosowego
  • 30 g zmielonych płatków migdałowych
  • 120 g bezglutenowych płatków owsianych

Przygotowanie: 

  1. Piekarnik nagrzewam do 175 stopni C.
  2. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki, które przekładam do naczynia żaroodpornego na wierzch wsypuję 2 łyżki cukru trzcinowego.
  3. Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję płatki owsiane, zmielone płatki migdałów oraz cukier. Całość ugniatam palcami  do uzyskania konsystencji „mokrego piasku”
  4. Kruszonką posypuję rabarbar. Całość piekę przez około 30 minut.

RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ 3 768x1024 - RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ

 

RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ. 733x1024 - RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ

RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ 2 768x1024 - RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ

follow subscribe - RABARBAR POD BEZGLUTENOWĄ KRUSZONKĄ