PYSZNIE I ZDROWO

PASTA Z CIECIERZYCY Z KOPERKIEM

PASTA Z CIECIERZYCY Z KOPERKIEM

Przygotowanie pasty z ciecierzycy i koperku to dosłownie kilka minut,a taką pastą można zajadać się bez wyrzutów sumienia. Doskonale smakuje z pokrojoną w słupki marchewką, cukinią lub zwyczajnie jako dodatek do chleba. Pamiętaj nie wylewaj wody z ciecierzycy ponieważ można z niej przygotować pyszny wegański majonez lub czekoladowy deser 🙂

Składniki:

  • puszka ciecierzycy
  • 1 łyżeczka wody z ciecierzycy
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka pasty tahini
  • oliwa z oliwek do uzyskania odpowiedniej konsystencji
  • 1 łyżeczka kuminu ( można pominąć)
  • sól

Przygotowanie:

  1. Ciecierzyce przekładam do malaksera, dodaję poszatkowany koperek,sok z cytryny, pastę tahini, kumin, sól, oliwę oraz wodę z ciecierzycy.
  2. Całość miksuję na gładką pastę,przekładam do miseczki i zajadam z warzywami lub chlebem.

PASTA Z CIECIERZYCY Z KOPERKIEM 2 1024x1024 - PASTA Z CIECIERZYCY Z KOPERKIEM

follow subscribe - PASTA Z CIECIERZYCY Z KOPERKIEM


2 thoughts on “PASTA Z CIECIERZYCY Z KOPERKIEM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *