PYSZNIE I ZDROWO

MAJONEZ Z AQUAFABY, WEGAŃSKI MAJONEZ

MAJONEZ Z AQUAFABY, WEGAŃSKI MAJONEZ

 

Z Aqufaby ( woda po ciecierzycy) można zrobić wiele pysznych potraw: wegańska beza, mus czekoladowy,gofry, a nawet majonez, który smakiem przypomina ten ze sklepu z tym, że sklepowy ma nieskończona listę składników zaczynających się na E. Majonez wegański jest pyszny, można go przechowywać do 10 dni w lodówce, dodawać do sałatek lub na kanapkę. Nie wylewaj wody z ciecierzycy, zmiksuj sobie pyszny domowy majonez, bez jajek, bez ulepszaczy.

Składniki:

  • 125 ml wody z ciecierzycy
  • 250 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżka soku z cytryny lub octu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki syropu z agawy lub innego słodzika
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

  1.  Wszystkie składniki poza olejem przekładam do wysokiego naczynia, miksuję na puszystą masę.
  2. Do masy stopniowo wlewam olej, cały czas miksując.
  3. Gotowy majonez przekładam do słoiczka i gotowe.

Wegański majozen 1024x1024 - MAJONEZ Z AQUAFABY, WEGAŃSKI MAJONEZ

 

wegański majonez 1024x1024 - MAJONEZ Z AQUAFABY, WEGAŃSKI MAJONEZ

follow subscribe - MAJONEZ Z AQUAFABY, WEGAŃSKI MAJONEZ


4 thoughts on “MAJONEZ Z AQUAFABY, WEGAŃSKI MAJONEZ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *