PYSZNIE I ZDROWO

KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

Jak dobrze zimą jest wypić pyszny kompot z czerwonej porzeczki, a latem jak wspaniale pójść do piwnicy i orzeźwić się nim. Uwielbiam przygotowywać kompoty na zimę, najpierw zbierać, a później przebierać owoce, wrzucać i zalewać a na końcu zakręcać i czekać na odpowiednią chwilę by napić się pysznego kompotu.

Składniki:

  • 1 kg czerwonej porzeczki
  • cukier wedle uznania
  • 0,5 l wody
 
Przygotowanie:
Przebrane, umyte owoce wsyp do słoika. ( do połowy słoika)
Zagotuj wodę z cukrem, a następnie gorącym syropem zalej porzeczki.
Słój zamknij i wstaw do pasteryzacji.około 20 minut.
follow subscribe - KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ