PYSZNIE I ZDROWO

KOMPOT Z CZEREŚNI NA ZIMĘ

KOMPOT Z CZEREŚNI NA ZIMĘ

Lubię zimą wypić kompot do obiadu, a latem wypić kompot prosto ze słoika taki zimny z piwnicy 🙂 Kompot z czereśni jest jednym z moich ulubionych,lekko kwaskowaty z nutką słodyczy. Kompot przygotowuję co roku,a przepis jest od mojej babci.

KOMPOT Z CZEREŚNI NA ZIMĘ

Składniki:

  • czereśnie
  • 100 g cukru
  • 200 ml wody
Przygotowanie:
Czereśnie umyj, oderwij ogonki.
Do wyparzonych i suchych słoików wsyp czereśnie.
Zagotuj wodę z cukrem, a następnie przelej do słoików. 100 g cukru na 200 ml wody.
Słój zamknij i wstaw do pasteryzacji około 20 minut.
P1060317 - KOMPOT Z CZEREŚNI NA ZIMĘ
kompot z czereśni
follow subscribe - KOMPOT Z CZEREŚNI NA ZIMĘ