PYSZNIE I ZDROWO

KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI

KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI

Przygotowując obiad do pracy biorę pod uwagę, że nie zawsze mam możliwość go podgrzać, dlatego też często wybieram takie dania, żebym mogła je komfortowo zjeść. Idealnie sprawdzają się wszelkie sałatki, czy kasze z dodatkiem warzyw. Ostatnio przygotowałam pyszną kasze bulgur z rzodkiewką, szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Całość skropiłam sokiem z limonki, doprawiłam solą i pieprzem. Wyszło pysznie!

KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI

Składniki:

  • 200 g suchej kaszy bulgur
  • 5 zielonych szparagów
  • 5 rzodkiewek
  • 10 koktajlowych pomidorków
  • pęczek szczypiorku
  • 1 limonka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Przygotowanie: 

  1. Kaszę bulgur gotuję według instrukcji na opakowaniu.
  2. Na patelnie wlewam oliwę, dodaję pokrojone na mniejsze kawałki szparagi i chwilę smażę. Następnie dodaję pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Na koniec dodaję pokrojone pomidorki. Całość smażę 3-4 minuty.
  3. Kaszę przekładam do większej miski, dodaję warzywa z patelni. Całość skrapiam sokiem z limonki, przyprawiam solą i pieprzem. Na koniec posypuję posiekanym szczypiorkiem.

KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI 2 768x1024 - KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI

 

KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI . 768x1024 - KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI

KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI 3 768x1024 - KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI

follow subscribe - KASZA BULGUR Z RZODKIEWKĄ I SZPARAGAMI