PYSZNIE I ZDROWO

JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM ŁOSOSIEM

JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Wyśmienite jajka faszerowane wędzonym łososiem posypane świeżym pachnącym koperkiem.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka serka śmietankowego
  • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 pęczka koperku
  • 40 g wędzonego łososia
  • 2 żółtka ( z ugotowanych jajek)
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupki.
  2. Jajka dzielę na połówki, układam na talerzu, wyjmuję dwa żółtka,
  3. Przygotowuję sos: Łososia drobno siekam wrzucam do miseczki, dodaję jogurt naturalny, serek śmietankowy, posiekany koperek żółtka, doprawiam pieprzem, całość rozgniatam widelcem.
  4. Sosem faszeruję jajka, posypuję posiekanym koperkiem.
follow subscribe - JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM ŁOSOSIEM


9 thoughts on “JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM ŁOSOSIEM”