PYSZNIE I ZDROWO

DOMOWE MUSLI

DOMOWE MUSLI

Pyszne chrupiące domowe musli, które możesz przygotować w 20 minut. Tak przygotowane musli dodaj do jogurtu, koktajlu lub po prostu zjedz jako przekąskę. Domowe musli jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Swoją domową granolę wzbogać o ulubione dodatki na przykład  dodając pestki słonecznika, pestki dyni, suszone owoce takie jak banany, żurawinę, daktyle. Kombinacji jest wiele 🙂 Domowe musli zamknij szczelnie w pudełku i przetrzymuj do dwóch miesięcy, jednak jestem pewna, że zniknie one bardzo szybko 🙂 Jeśli szukasz inspiracji na domową granolę to zapraszam tutaj 

Składniki:

  • 150 płatków jęczmiennych
  • 200 płatków owsianych
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku
  • garść suszonej żurawiny
  • garść pestek z dyni
  • garść suszonych daktyli

 

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nastawiam na 180 stopni C.
  2. Płatki jęczmienne i owsiane równomiernie rozsypuję na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia, wsadzam do piekarnika na 10-15 minut co jakiś czas mieszam.
  3. Uprażone płatki studzę, dodaję żurawinę, pokrojone na mniejsze kawałki daktyle, pestki z dyni, wiórka kokosowe, cynamon, oraz kakao. Dokładnie mieszam
  4. Musli przekładam do szczelnego pojemnika.

DOMOWE MUSLI 888x1024 - DOMOWE MUSLI

 

DOMOWE MUSLI 2 768x1024 - DOMOWE MUSLI

follow subscribe - DOMOWE MUSLI