PYSZNIE I ZDROWO

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

Małe czekoladowe trufle,które osłodzą Twój dzień. Wegańskie bezglutenowe proste w wykonaniu. Trufle możesz przechowywać w lodówce,a nawet zamrozić. Kuleczki obsypałam solą morską. Masło orzechowe możesz zastąpić innym ulubionym na przykład z tahini. Zapewniam Cię, że pokochasz czekoladowe trufle tak bardzo jak ja! A do przygotowania wegańskich kuleczek potrzebujesz zaledwie 5 składników.

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

Składniki:

  • 180 g masła orzechowego
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 8 daktyli namoczonych wcześniej w gorącej wodzie ( około 10 minut)
  • 1 gorzka wegańska czekolada
  • sól morska do posypania

Przygotowania:

  1. Do kielicha blendera wrzucam: masło orzechowe, wiórka kokosowe, daktyle 2 łyżki wody w której moczyły się daktyle i miksuję na jednolitą masę. W razie konieczności dodaję więcej wody.
  2. Z masy orzechowej formuje małe kuleczki, przekładam na talerz i wkładam do lodówki.
  3. Przygotowuję czekoladę w kąpieli wodnej. Możesz czekoladę roztopić w mikrofilarii.
  4. Kiedy czekolada się rozpuści zanurzam w niej kuleczki i wyciągam za pomocą widelców.
  5. Z kuleczek będzie spływał nadmiar czekolady. W tym celu rozkładam na blat papier do pieczenia, kładę kratkę, a na kratce kuleczki. Kulki posypuję solą lub wiórkami kokosowymi.
  6. Następnie kulki przekładam do lodówki.

 

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 2 768x1024 - CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

 

 

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE. 768x1024 - CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

 

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE 3 768x1024 - CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

 

follow subscribe - CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE