PYSZNIE I ZDROWO

CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA

CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA

Ciecierzyca z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska, którą możesz zaserwować podczas domowej imprezy. Tak przygotowana ciecierzyca doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek. Lekko chrupiąca, miękka w środku. Ciecierzycę można przyrządzić również na słodko dodając ulubione przyprawy cynamon, syrop klonowy według uznania 🙂 Ciecierzyca z piekarnika najlepiej smakuje pierwszego dnia. W moim przepisie ciecierzycę przyprawiłam solą himalajską, kurkumą i ostrą papryczką całość skropiłam oliwą.

CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C.
  2. Ciecierzycę odsączam, osuszam i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wkładam do piekarnika na 15 minut.
  3. Po czasie wyjmuję ciecierzyce i wsypuję do miski, dodaję oliwę i przyprawy. Całość dokładnie mieszam i ponownie wykładam na blaszkę. Piekę  jeszcze około 20 minut do czasu aż ciecierzyca  będzie chrupiąca na zewnątrz.

CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA 768x1024 - CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA

 

 

 

CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA 3 768x1024 - CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA

follow subscribe - CIECIERZYCA Z PIEKARNIKA PYSZNA PRZEKĄSKA